STARTSIDA - ANSLAGSTAVLA - LEKTIONER - INFORMATION - UTBILDNING - ANMÄLAN - BILDER - REFERENSER


REFERENSER

    

Jag har dansat 2 år i Studio Arabesque och jag stortrivs. Elisabeth har hjälpt mig att fortsätta min dansutbildning efter att jag flyttade hit från Spanien. Elisabeth är en underbar danspedagog, hon stöttar alltid dig på alla olika sätt för att du ska bli bättre. Lektionerna är roliga, med disciplin och framförallt så lär man sig alltid någonting nytt!. Jag rekommenderar verkligen Studio Arabesque för de som är intresserade av att lära sig balett.

Michelle Viana


 

 

Jag har varit intresserad av dans sen jag var liten och efter att ha provat på många olika dansskolor som inte riktigt passade mig så hittade jag Studio Arabesque.

Jag önskar att jag hade börjat här tidigare eftersom det är en jättebra dansskola med bra lärare. Jag har lärt mig mycket på kort tid.

/Amanda Florén

  

Elisabeth,

Du är min bästa balettfröken i hela världen.

Vi ses efter sommarlovet.

Kram Iris

 


 

Minnen från Kristianstad - Lisbeth Nilsson

1970 kom Balettskolan Studio Arabesque till Kristianstad. Mina 2 flickor Charlotte och Caroline dansade där i 20 år. Själv dansade jag i skolans vuxengrupp i 27 år (samt var en pålitlig "allt-i-allo" på våra teateruppvisningar, Elisabeths kommentar). Genom att gå i Studio Arabesques Balettskola har flickorna fått stor insikt i baletten som uttrycksform. De fick en fin hållning, vilket har uppmärksammats vid anställningsintervjuer.

Genom uppvisningarna på Kristianstads teater, fick de en god allmänbildning i kultur, klassisk musik m.m.
Elisabeth von Vultée-Malmport kan konsten att göra inlärningen till något lustfyllt, utan att ge avkall på disciplinen. Studio Arabesque har förmågan att väva in allmänna kunskaper i undervisningen. Skolan gav föreställningarna om Odysseus äventyr, Oliver Twist, Årstider och bemärkelsedagar, De sköna konsterna, Skapelseberättelsen, Dansens historia, Kroppen/Cirkusliv, Olika länder, etc.

Mina flickor tänker ofta med tacksamhet på balettskolan. Nu är de stora och deras flickor går i klassisk balett i Stockholm. Som en parentes har jag sparat deras dräkter, som nu används av deras egna flickor. Intresset för balett fortsätter och är därmed överfört till nästa generation. Svansjön, Nötknäpparen och La fille mal gardée är några av favoriterna.
 


Olivia Johansson
, född 1996 (längst till vänster): Jag har dansat sedan jag var 8 år på Studio
Arabesques Balettskola och tycker fortfarande att det är roligt. Drömmen, som liten var att stå på
egna tåspetsskor, gick i uppfyllelse, även om det inte var lätt i början. Stortrivs på Studio Arabesque
och med jättebra balettpedagog.

Matilda Lobell, född 1997 (mitten) har dansat på Studio Arabesque sedan hon var 4 år.

Matilda Fagö, född 1996 (längst till höger): Jag har tagit danslektioner på Studio Arabesques
Balettskola sedan jag var 4 år. Baletten har betytt väldigt mycket för mig. Jag har fått bra
kroppshållning och lärt mig olika danser utöver baletten. Framförallt har jag haft roligt!
Rekommenderar verkligen Studio Arabesque som balettskola för den som vill
få en bred grund inom dans.
Foto: Stefan